FC Groningen contracteert nieuwe spits en laat Van Weert gaan: Harde werker

FC Groningen contracteert nieuwe spits en laat Van Weert gaan: "Harde werker"

29-08-2018 15:36
39

FC Groningen versterkt zich per direct met Jannik Pohl. De Deense aanvaller komt over van AaB. Tom van Weert bewandelt de omgekeerde weg en gaat juist aan de slag bij de formatie uit Aalborg. Groningen bevestigt de deal via de officiële kanalen. 

"Wij volgen Jannik al sinds 2017, toen onze scout Jurrie Koolhof hem aan het werk zag. Daarna hebben meerdere mensen van ons Jannik bekeken", verklaart technisch manager Ron Jans op het digitale thuis van de club.

"Zelf zou ik eind vorig seizoen naar Denemarken reizen om hem persoonlijk aan het werk te zien. Een blessure zorgde ervoor dat Jannik aan de kant moest blijven en mijn trip niet doorging."

Nu heeft Groningen alsnog spijkers met koppen geslagen. "Jannik is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen", vervolgt Jans. Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker. Allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken en voor een prima aanvulling zorgen op de bestaande kwaliteiten in de huidige eerste selectie van FC Groningen."