'Barcelona neemt verlies en sluit 'herenakkoord' met Ajax richting 2019'

'Barcelona neemt verlies en sluit 'herenakkoord' met Ajax richting 2019'

29-08-2018 20:01
34

Mits er zich geen wonder voltrekt in de laatste dagen van de zomerse transferperiode, gaat FC Barcelona zich niet meer versterken met een middenvelder. In 2019 moet het wél lukken. De doelwitten: Adrian Rabiot, Paul Pogba én Frenkie de Jong.

Dat meldt Sport. Het Catalaanse medium wijdde de laatste maanden meerdere voorpagina's aan de drie middenvelders van respectievelijk Paris Saint-Germain, Manchester United en Ajax. Door een samenloop van omstandigheden is Barcelona er niet in geslaagd Rabiot, Pogba of De Jong te strikken. Dat moet in 2019 anders. Sport schrijft dat de Barça-leiding er vertrouwen in heeft dat twee van de genoemde drie spelers volgend jaar naar Camp Nou komen.

Wedden

Meer odds

Barcelona is op zoek naar een voetballende middenvelder met veel loopvermogen. Om die reden onderhandelde de club met PSG voor Rabiot en met Ajax voor De Jong, maar beide clubs werkten niet mee aan een transfer. In het laatste geval zou er een 'herenakkoord' zijn gesloten: Ajax heeft de komende periode geen last van de Catalaanse grootmacht, mits De Jong in de toekomst aan Barcelona wordt verkocht. De middenvelder wil op termijn graag naar Barça.

Met Rabiot - en Pogba - ligt het een stuk ingewikkelder. PSG en Manchester United zien het niet zitten om zaken te doen met Barcelona. De Fransman beschikt overigens een aflopend contract, waardoor hij in theorie transfervrij de overstap kan maken naar Barça. Pogba zou zelf graag een transfer maken, maar Manchester United is niet bereid de Franse ster te laten gaan.

Lees ook: Hoge woord is eruit na bereiken Champions League: "Ik blijf dit jaar bij Ajax"