'Manchester United opent zoektocht naar Mourinho-opvolger en noteert zes namen'

'Manchester United opent zoektocht naar Mourinho-opvolger en noteert zes namen'

29-08-2018 22:06
72

In Engeland wordt serieus rekening gehouden met een breuk tussen Manchester United en José Mourinho. Ondanks dat de Portugese manager nog niét is vertrokken, wordt er al druk gespeculeerd over zijn opvolging.

De Britse kwaliteitskrant The Independent voert woensdag zes namen op die Mourinho kunnen opvolgen op Old Trafford. De grote favoriet is Zinedine Zidane, die werkloos is na zijn plotselinge vertrek bij Real Madrid. De succesvolle Fransman vond het na de derde Champions League-zege welletjes.

De andere namen op de United-lijst zijn Didier Deschamps (Frankrijk), Leonardo Jardim (AS Monaco), Massimiliano Allegri (Juventus), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Marco Silva (Everton).

Het grootste deel van de achterban van Manchester United zou het liefst Zidane zien komen, maar de clubleiding heeft een duidelijke voorkeur voor Pochettino. Als de Engelse grootmacht hem wil losweken bij Tottenham, moet er in elk geval een megabedrag op tafel komen.

In de Engelse pers werd deze week gemeld dat Mourinho eruit vliegt als Manchester United komend weekend verliest van Burnley. De laatste twee competitieduels werden verloren, van respectievelijk Brighton & Hove Albion (3-2) en Tottenham Hotspur (0-3).