Superieur PSV kwalificeert zich overtuigend voor groepsfase Champions League

Superieur PSV kwalificeert zich overtuigend voor groepsfase Champions League

29-08-2018 22:49
169

Het Nederlandse voetbal is dit seizoen met twee clubs vertegenwoordigd in de Champions League. Na Ajax plaatste woensdagavond ook PSV zich op overtuigende wijze voor de groepsfase. In Eindhoven werd BATE Borisov met duidelijke cijfers verslagen: 3-0.

Vanaf minuut één was er geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat met één wijziging aan de return tegen BATE Borisov begon. Pablo Rosario keerde ten koste van Dante Rigo terug in de basis. Na een kwartier kon het publiek in het Philips Stadion voor het eerst juichen. Luuk de Jong kopte een verre ingooi door naar Steven Bergwijn, die de bal goed meenam en afdrukte met links: 1-0.

Voor de openingstreffer was PSV al een keer dicht bij de openingstreffer: Hirving Lozano mikte een vrije trap op de lat. BATE Borisov stelde daar weinig tegenover en kreeg na een klein half uur een gevoelige tik te verwerken met het uitvallen van Aleksandr Hleb. De oud-speler van Arsenal en FC Barcelona moest geblesseerd de strijd staken.

Enkele minuten later werd het 2-0. De Jong vertolkte weer een hoofdrol en kopte een afgemeten voorzet van Jorrit Hendrix binnen. PSV liet de teugels vervolgens een beetje vieren en prompt was BATE Borisov twee keer gevaarlijk. Jasse Tuominen kopte van dichtbij over en Makim Volodko stuitte op de sterk keepende Jeroen Zoet.

Ook in de tweede helft had PSV niets te duchten van BATE Borisov. De ploeg van trainer Mark van Bommel deelde de lakens uit en kwam nauwelijks in de problemen. Na een uur spelen gooide Hirving Lozano de wedstrijd definitief in het slot. Hij profiteerde van een goede loopactie van De Jong en legde de bal in de lange hoek: 3-0. In de slotfase liet PSV na nog veel vaker te scoren.

De 3-0 overwinning in Eindhoven is ruim voldoende na de 2-3 overwinning in Wit-Rusland vorige week. De Eindhovenaren loten donderdag - net als Ajax - mee in pot 3 van de Champions League. Voor het eerst sinds 2010 is Nederland er weer met twee clubs bij in het miljardenbal.