PSV contracteert transfervrije middenvelder: 'Blij dat het zo gelopen is'

PSV contracteert transfervrije middenvelder: 'Blij dat het zo gelopen is'

30-08-2018 11:06
43

PSV heeft de komst van Marlon Frey wereldkundig gemaakt. De 22-jarige Duitse middenvelder komt transfervrij over van Bayer Leverkusen en sluit aan bij de selectie van Jong PSV.

Frey liep in augustus stage bij Jong PSV en heeft daarin een dusdanige indruk achtergelaten dat PSV heeft besloten hem te contracteren. "Na vorige week ben ik naar Duitsland gereden in de hoop langer hier te mogen blijven voetballen. Ik ben blij dat het zo is gelopen", aldus Frey tegenover PSV TV. "PSV is een ontzettend grote club waar ik in de jeugd vaak tegen heb gespeeld. Na veertien jaar in Leverkusen is het bijzonder om aan een nieuw avontuur te beginnen.Ik verheug me hierop en ben enorm gemotiveerd."

Frey stond de voorbije jaren onder contract bij Bayer Leverkusen. Daar slaagde hij er niet in om de stap naar het eerste elftal te zetten. Frey maakte weliswaar zijn debuut voor de A-ploeg, maar kwam niet verder dan negen wedstrijden en 243 speelminuten in de Bundesliga. Hij maakte voornamelijk minuten voor het tweede elftal.

Frey werd verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern, waar hij elf wedstrijden in de 2. Bundesliga voor speelde.