VVV huurt vleugelaanvaller van FC Utrecht: 'Een nieuwe impuls voor selectie'

VVV huurt vleugelaanvaller van FC Utrecht: 'Een nieuwe impuls voor selectie'

30-08-2018 11:18
16

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Patrick Joosten. De vleugelaanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van FC Utrecht.

Dat melden de Venlonaren via de officiële kanalen. Joosten begon zijn loopbaan bij NEC en verdiende een transfer naar FC Utrecht. Voor die club speelde hij 35 wedstrijden, maar door een zware blessure aan zijn knie raakte hij lang uit de roulatie. Afgelopen seizoen maakte hij zijn comeback, maar tot veel minuten kwam Joosten niet. Joosten is dit weekend al inzetbaar voor VVV, dat zaterdag speelt tegen sc Heerenveen. 

"Met de komst van Patrick krijgt onze selectie opnieuw een impuls. Het vergroot de concurrentie in de aanval en dat is altijd positief", aldus VVV-manager Stan Valckx. "De technische staf krijgt weer extra mogelijkheden. Voor alle betrokkenen een prettig gegeven.” 

"De sterkte en breedte van onze selectie hebben ertoe geleid dat het perspectief op speeltijd voor Patrick in het eerste elftal dit seizoen niet gegarandeerd is. Patrick is na lang blessureleed weer fit en is in een fase van zijn loopbaan aanbeland waarin het van groot belang is om wedstrijden op eredivisie niveau te spelen', aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. "Dit perspectief kan VVV-Venlo op dit moment beter bieden, wat goed is voor Patrick, maar uiteraard ook voor ons. We wensen Patrick succes in Venlo en gaan zijn ontwikkeling daar nauwgezet volgen."