'PSV betaalt 6 miljoen voor Gutiérrez, transfersom kan nog verder oplopen'

'PSV betaalt 6 miljoen voor Gutiérrez, transfersom kan nog verder oplopen'

30-08-2018 11:59
162

PSV neemt middenvelder Erick Gutiérrez voor 6 miljoen euro over van het Mexicaanse Pachuca. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 8,2 miljoen euro. De Mexicaanse ploeg heeft daarnaast een doorverkooppercentage van ongeveer tien procent bedongen. 

Dat meldt De Telegraaf. PSV en Pachuca kwamen woensdagavond laat tot overeenstemming over de middenvelder. Vlak voor de Champions League-wedstrijd tegen BATE Borisov kwam het tot een principeakkoord, na de wedstrijd kon de transfer worden afgerond, weet De Telegraaf.

Lange tijd leek Gutierrez onhaalbaar voor PSV, dat niet kon of wilde voldoen aan de vraagprijs van naar verluidt vijftien miljoen euro. De hoop op zijn komst werd door de Eindhovense club echter nooit helemaal opgegeven. Guttierez wilde maar al te graag naar Eindhoven, waar hij wordt herenigd met zijn boezemvriend Hirving Lozano. Pachuca zakte uiteindelijk flink met de vraagprijs. 

De 23-jarige Gutiérrez was de afgelopen seizoenen al aanvoerder van Pachuca. Zijn teller staat op negen interlands voor Mexico.