Ik wil ook niet dat het lijkt alsof ik PSV veel kwalijk neem

"Ik wil ook niet dat het lijkt alsof ik PSV veel kwalijk neem"

30-08-2018 12:48
60

Arnaut Groeneveld vindt dat hij in zijn nog jonge voetbalcarrière veel met 'politiek en onrecht' te maken heeft gehad. In zijn periode bij PSV ging het niet zoals hij zou willen.

"Ik speelde niet bij PSV en dat had niets met mijn kwaliteiten te maken", vertelt Groeneveld aan het Belgische Sportmagazine. "Ik hoorde van trainers: ik zou je opstellen, maar ik mag niet. Er kunnen in het voetbal en vooral in de top politieke redenen zijn waardoor je niet speelt: zaken waarnaar wordt gekeken, maar die niets met voetbal te maken hebben."

"Ik heb bij PSV ook nooit een contract mogen tekenen, alle andere jongens wel. Terwijl ik vond - en ook de trainers spraken dat uit - dat ik goed genoeg was om dat te krijgen. Als jongen ben ik ook buiten het voetbal van ver moeten komen. Wanneer je dan je medespelers in een Mercedes de parkeerplaats ziet af rijden en jij pakt de trein naar huis... Dat doet pijn. Zeker voor iemand zoals ik, die een trots in zich heeft."

Groeneveld, nu onder contract bij Club Brugge, krijgt de vraag of hij binnen PSV gezien werd als moeilijke jongen. "Je kunt dat de trainers vragen, maar geen één zal dat zeggen. Ik wil ook niet dat het lijkt alsof ik PSV veel kwalijk neem. Ik probeer zo open mogelijk te zijn, maar ik wil PSV niet de grond in boren. Het is een prachtige club, waar ik als kleine jongen in het eerste hoopte te spelen. Die droom wil ik nog waarmaken. Bij mij telt vriendschap boven vijandschap."