Excelsior stunt: aan Ajax gelinkte 'mini-Messi' komt over van Tottenham

Excelsior stunt: aan Ajax gelinkte 'mini-Messi' komt over van Tottenham

Gepubliceerd: donderdag 30 augustus 2018 om 17:11do 30-08-2018 om 17:11

Een zéér verrassende transfer in Kralingen: Excelsior neemt Marcus Edwards over van Tottenham Hotspur. De Engelse vleugelaanvaller, die in Engeland door het leven gaat als 'mini-Messi', wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Dat bevestigen Excelsior en Tottenham donderdag gelijktijdig via de officiële kanalen. Edwards loopt sinds zijn achtste rond bij de Londense topclub. Tottenham-manager Mauricio Pochettino vergeleek hem niet zo lang geleden nog met Lionel Messi, maar was niet van plan Edwards een kans geven in de hoofdmacht

Excelsior biedt graag uitkomst en huurt hem tot het einde van het seizoen. "Toen ik hoorde over de belangstelling hoefde ik daar niet lang over na te denken", reageert Edwards op de website van Excelsior. "Ik volg de Nederlandse competitie al langer en ik denk dat het voetbal hier bij mij past."

"Van Excelsior wist ik eerlijk gezegd nog niet zo veel, maar ik heb het een en ander opgezocht en wat ik heb gelezen, sprak me erg aan. Ik moet nog kennismaken met iedereen, maar ik voel me al welkom. Er hangt een prettige sfeer bij deze club."

In 2016 tekende Edwards zijn eerste profcontract bij Tottenham, waar hij nog tot medio 2020 vastligt. Eerder deze zomer werd de dribbelaar in verband gebracht met Ajax, RB Leipzig en Newcastle United. Afgelopen seizoen speelde Edwards kortstondig op huurbasis bij Norwich City

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws