'Update: UEFA introduceert op korte termijn derde Europa Cup-toernooi'

'Update: UEFA introduceert op korte termijn derde Europa Cup-toernooi'

Gepubliceerd: dinsdag 11 september 2018 om 11:25di 11-09-2018 om 11:25

Leden van de UEFA komen donderdagavond na de Champions League-loting bij elkaar om te spreken over een nieuwe, derde Europese competitie. Naast de Champions League en de Europa League zou er nog een Europees toernooi komen, waaraan 32 teams deelnemen.

Dat meldt het Duitse BILD. Volgens het medium hebben de hervormingen geen invloed op de opzet van de Champions League: daarin blijven 32 ploegen actief. Voor de Europa League geldt dat niet: daar wordt het aantal deelnemende ploegen teruggeschroefd van 48 naar 32 teams. Dat zou een impuls moeten betekenen voor de kwaliteit van het toernooi en dus de marketingopties.

Daarnaast zou er vanaf 2021 een derde Europees toernooi moeten komen, waarin nog eens 32 team uitkomen. Kleinere landen, bijvoorbeeld uit Scandinavië en Oost-Europa, krijgen via dit nieuwe toernooi de kans om Europees voetbal te spelen zonder dat daarvoor het deelnemersveld van de Europa League uitgebreid moet worden.

Update 11/09, 11:25 uur: Het heeft er alle schijn van dat er op korte termijn inderdaad een derde Europees clubtoernooi komt. Dat is bevestigd door de UEFA. De voetbalbond moet nog wel definitieve goedkeuring krijgen van het uitvoerend comité.

Het nieuwe toernooi zal vermoedelijk vanaf 2021/22 worden gehouden, want dan loopt het huidige televisiecontract af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws