Real Madrid-feestje in Monaco: Modric troeft afwezige Ronaldo af

Real Madrid-feestje in Monaco: Modric troeft afwezige Ronaldo af

30-08-2018 19:30
32

Luka Modric is donderdagavond bij de Champions League-loting uitgeroepen tot UEFA Speler van het Jaar. De middenvelder van Real Madrid kreeg de voorkeur boven Cristiano Ronaldo (Juventus) en Mohamed Salah (Liverpool).

Modric werd door een jury van tachtig coaches en vijftig journalisten verkozen tot beste speler van het seizoen. De middenvelder van Real Madrid won afgelopen seizoen voor de derde keer de Champions League met Real Madrid en reikte tot de WK-finale met Kroatië. Ronaldo was overigens niet aanwezig in Monaco, Salah wel.

Wedden

Meer odds

Ronaldo werd wél uitgeroepen tot beste aanvaller. Hij bleef Lionel Messi (FC Barcelona) en Salah voor. De prijs voor beste middenvelder ging ook naar Modric, terwijl Sergio Ramos (Real Madrid) de voorkeur kreeg boven Raphaël Varane (Real Madrid) en Marcelo (Real Madrid) als beste verdediger. Keylor Navas (Real Madrid) werd verkozen tot beste keeper.

Ook Kashia in de prijzen
Guram Kashia is de eerste ontvanger van de EqualGame Award. De UEFA heeft de onderscheiding in het leven geroepen voor spelers die zich hebben ingezet voor diversiteit. De oud-speler van Vitesse krijgt de waardering omdat hij vorig jaar oktober bij een Eredivisie-wedstrijd van Vitesse een aanvoerdersband droeg in de kleuren van de regenboog. Dit kwam hem op veel kritiek te staan in geboorteland Georgië.