Je zou kunnen zeggen dat Ajax tegen ons de titel heeft verloren

"Je zou kunnen zeggen dat Ajax tegen ons de titel heeft verloren"

31-08-2018 09:42
68

Vitesse-spelers Bryan Linssen en Navarone Foor hopen komende zondag weer op een overwinning op Ajax. Vorig seizoen wisten de Arnhemmers maar liefst twee keer te winnen van de club uit Amsterdam.

In Arnhem werd het 3-2. "Je zou kunnen zeggen dat Ajax tegen ons de titel heeft verloren. Maar dat hebben we niet expres gedaan", vertelt Foor aan De Telegraaf. Mede door een goal van hem verloor Ajax in Arnhem. "Die raakte ik lekker. Een heel mooie herinnering. Die goal zit zeker in mijn topdrie van favoriete doelpunten."

Linssen kent de kwaliteiten van Vitesse, maar weet dat zijn ploeg niet altijd van Ajax kan winnen. "Het zal niet elk jaar zo gaan, dat we twee keer van Ajax winnen. Maar we gaan er wel weer voor. We voetbalden goed, waren een team, vochten voor iedere meter en dan kun je het Ajax altijd lastig maken. Als je het zelf goed doet en Ajax is wat minder dan kun je met Vitesse van Ajax winnen. Dat hebben we laten zien."

Foor is op zijn hoede voor Ajax. Hij heeft ze zien spelen tegen Dinamo Kiev. "Er zit veel beweging in hun ploeg. Dat is moeilijk te verdedigen. Het is belangrijk, dat we weer als collectief er vol tegenaan gaan. Tegen dit soort ploegen moet je meer dan honderd procent geven om een kans te maken."