Done deal: Promes verlaat Spartak Moskou na vier jaar voor Sevilla

Done deal: Promes verlaat Spartak Moskou na vier jaar voor Sevilla

31-08-2018 13:07
28

Het is rond: Quincy Promes is speler van Sevilla. De Oranje-international is succesvol medisch gekeurd en tekent in Spanje een contract voor vier seizoenen.

Dat meldt Sevilla via de officiële kanalen. De transfer leek donderdag in het water te vallen. Promes stond op het vliegveld van Moskou toen hij te horen kreeg dat de transfer niet doorging. Naar verluidt had dat te maken met een salarisprobleem. Een aantal uren later vloog hij toch naar Spanje. Nu is de deal dus rond. Sevilla kondigde donderdagavond al aan dat Promes medisch gekeurd zou worden.

Naar verluidt betaalt Sevilla twintig miljoen euro aan Spartak voor de komst van Promes. FC Twente en Go Ahead Eagles profiteren mee. Go Ahead krijgt een solidariteitsvergoeding van 0,5 procent, wat ongeveer uitkomt op een ton. Twente krijgt een half miljoen.

Promes ontpopte zich in Rusland al snel tot de ster van Moskou. De aanvaller is deze zomer aan zowel de Premier League de Serie A en de Ligue 1 gelinkt. In 2014 liet hij FC Twente achter zich voor Rusland. Hij komt uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles.