Klaassen: Hij was, en is nog, zo goed. De beste speler met wie ik heb gewerkt

Klaassen: "Hij was, en is nog, zo goed. De beste speler met wie ik heb gewerkt"

31-08-2018 13:39
13

Davy Klaassen herhaalt dat trainer Florian Kohfeldt hem heeft overtuigd om voor Werder Bremen te kiezen. De 25-jarige middenvelder koos met volle overtuiging voor de Bundesliga. 

"Hij zei dat hij me echt wilde en hoe hij me zag in de ploeg", vertelt Klaassen aan FOX Sports. "Na dat praatje heeft hij me overgehaald. Ik kan hier het beste uit mezelf halen. Ons doel is Europees voetbal halen. De lat ligt hoog. Niemand wil spelen voor de twaalfde of dertiende plek. Je wilt zo hoog mogelijk eindigen."

Bij Werder Bremen komt Klaassen een van zijn helden tegen: Claudio Pizarro (39). "Natuurlijk ken ik hem van kinds af aan. Ik heb met 'm gespeeld op de Playstation. Hij is legendarisch. Hij is nog altijd gevaarlijk met kopballen en in de zestien. Hij mag dan oud zijn, hij is nog niet dood."

Ook Arjen Robben is een voorbeeld voor de oud-Ajacied. Klaassen maakte voor het eerst kennis met hem in 2014, toen hij zich bij Oranje mocht melden. "Hij was, en is nog, zo goed. De beste speler met wie ik heb gewerkt. Op het veld is hij een winnaar, daarbuiten is het gewoon een aardige vent."