PSV strikt Gutiérrez door 'totaal onverwachte opening': Bijna niemand verwacht

PSV strikt Gutiérrez door 'totaal onverwachte opening': "Bijna niemand verwacht"

31-08-2018 17:48
136

Een akkoord tussen PSV en Pachuca CF over Erick Gutiérrez leek twee dagen geleden nog volslagen kansloos. Dat vertelt de hoofdrolspeler aan het Eindhovens Dagblad. Vrijdag werd Gutiérrez gepresenteerd door PSV.

PSV meldde zich deze zomer voor Gutiérrez, maar kon of wilde niet voldoen aan de vraagprijs. Vlak voor de Champions League-return tegen BATE Borisov ontstond volgens het ED een 'totaal onverwachte opening' vanuit Mexico, waarna de miljoenentransfer alsnog rondkwam. PSV betaalt naar verluidt zes miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen naar acht miljoen.

Wedden

Meer odds

"Het leek niet door te gaan, eerlijk gezegd had ik er geen rekening meer mee gehouden dat ik hier zou gaan spelen", vertelt Gutiérrez (23) aan het Eindhovens Dagblad. "Woensdag gebeurde het dan toch en kreeg ik ineens een signaal. Dat had bijna niemand meer verwacht. Het is prachtig dat ik nu samen met Hirving Lozano mag spelen. We kennen elkaar al zo lang en ik wilde al heel lang ook naar PSV."

Gutiérrez zal zaterdag nog niet debuteren voor PSV, dat het in eigen huis opneemt tegen Willem II. "Dat zou te vroeg zijn, maar ik ga ervan uit dat ik snel inzetbaar ben."