Update: Real Madrid beëindigt huwelijk met 'spoorloze' Coentrão definitief

Update: Real Madrid beëindigt huwelijk met 'spoorloze' Coentrão definitief

31-08-2018 19:54
16

Fabio Coentrão keert terug naar huis. De Portugese linksback verlaat Real Madrid en gaat aan de slag bij Rio Ave, waar hij elf jaar geleden zijn laatste wedstrijd speelde.

Het is één van de grote verrassingen van deadline day: Coentrão terug naar Rio Ave. De Portugese club huurt hem tot het einde van het seizoen van Real Madrid. In 2007 vertrok Coentrão bij Rio Ave om aan de slag te gaan bij Benfica. Na een succesvolle periode in Lissabon was Real Madrid zijn volgende bestemming. In Spanje raakte de carrière van Coentrão in het slop.

Bij Real Madrid strijkt Coentrão een jaarsalaris op van vier miljoen euro op. De Portugese vleugelverdediger werd in 2015 uitgeleend aan AS Monaco en in 2017 aan Sporting Portugal. Eerder deze zomer was hij nog spoorloos, al kwam Coentrão snel weer met een teken van leven. Zijn Real Madrid-contract loopt nog één seizoen door.

Update 19.54 uur: Het blijkt niet om een verhuurperiode, maar om een definitieve overgang te gaan. Het contract van de Portugees bij Real is ontbonden, zo melden de Spanjaarden op de officiële website.