Slutsky lacht: Toen zag ik mijn speler Bryan Linssen, een soort liliputter

Slutsky lacht: "Toen zag ik mijn speler Bryan Linssen, een soort liliputter"

31-08-2018 20:17
50

Het leven als Vitesse-trainer bevalt Leonid Slutsky vooralsnog uitstekend. Hij merkt dat niet alle stereotypen over Nederlanders waar zijn.

"Men denkt dat alle Russen heel veel wodka drinken, dat is een stereotype. Dat doe ik niet", vertelt Slutsky bij Omroep Gelderland. Het werkt ook de andere kant op. "Het is net zo als dat alle Nederlanders heel lang zouden zijn. Toen zag ik mijn speler Bryan Linssen, een soort liliputter."

Ook het voetbal in Nederland bevalt hem. "Het gaat hier ook om aantrekkelijk voetbal. In Rusland gaat het meer om resultaat. Het is echt oorlog. Je wint of je gaat dood. En hier vinden ze 5-4 beter dan 1-0. Maar ik dacht: als Dick Advocaat en Guus Hiddink in Rusland kunnen werken, waarom kan ik dan niet in Arnhem trainer worden."

In de eerste wedstrijden van Vitesse dit seizoen valt op dat Slutsky vaak ijsbeert langs de lijn. "Tijdens wedstrijden ben ik heel nerveus, ja. Ik probeer zo ook de energie op mijn spelers over te brengen. Ik snap dat het er raar uitziet, maar zo ben ik nou eenmaal."