Done deal: 'scorende' Niemeijer verlaat Heracles en blijft in Eredivisie

Done deal: 'scorende' Niemeijer verlaat Heracles en blijft in Eredivisie

31-08-2018 22:44
5

De kogel is door de kerk: Reuven Niemeijer verruilt Heracles Almelo voor FC Emmen. De twee clubs hebben een akkoord bereikt over een huurperiode.

Niemeijer was vorig seizoen verzekerd van een basisplaats en scoorde acht keer, maar na het vertrek van John Stegeman en de komst van Frank Wormuth veranderde zijn perspectief in Almelo. Door de komst van Jesper Drost raakte de 23-jarige middenvelder definitief op een zijspoor.

Emmen biedt uitkomst. Enkele uren voor het verstrijken van de transferdeadline neemt de Eredivisie-promovendus hem over van Heracles. De transfer was al een paar uur rond, maar Emmen kwam pas na het competitieduel met De Graafschap met de officiële bevestiging.

"Door het vertrek van Cas Peters hebben we doelpunten ingeleverd. Reuven kan dat opvullen, als middenvelder met veel diepgang en scorend vermogen", reageert directeur Ben Haverkort. Niemeijer is onder de indruk van Emmen dit seizoen. "Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een historisch seizoen."

"Voor Reuven is het in deze fase van zijn carrière belangrijk om veel minuten te maken op het hoogste niveau", licht Mark-Jan Fledderus, technisch manager van Heracles, toe. "Voor hem is dit seizoen bij FC Emmen de kans op speeltijd groter dan hier. Wij geloven echter in de voetballende kwaliteiten van Reuven en houden zijn prestaties nauwgezet in de gaten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie