Karsdorp met lege handen tijdens rentree, Kluivert 90 minuten bankzitter

31-08-2018 22:33
87

AC Milan heeft op de valreep de eerste zege van het seizoen geboekt. De Milanezen wonnen dankzij een treffer van Patrick Cutrone in de 95ste minuut van AS Roma, waar Rick Karsdorp zijn rentree maakte.

Het was voor Karsdorp de eerste keer sinds oktober 2017 dat hij in de basis stond. Daarna werd de oud-Feyenoorder geveld door een zware knieblessure, maar in San Siro mocht hij eindelijk weer eens vanaf het begin starten. Justin Kluivert, die de voorbije twee wedstrijden inviel, zat negentig minuten op de bank.

Vlak voor rust kwam AC Milan op voorsprong. Een voorzet van links kon bij de tweede paal binnengetikt worden door Franck Kessie, die geen strobreed in de weg werd gelegd. In de tweede helft kwam Roma langszij. Een afgeslagen hoekschop kwam uiteindelijk voor de voeten van Federico Fazio, die knap uithaalde (1-1).

De tweede helft werd gedomineerd door de VAR. Gonzalo Higuain was lang aan het juichen, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Steven N'Zonzi kwam later aan de andere kant aan de beurt. De middenvelder, overgenomen van Sevilla, controleerde de bal met de hand en zag de 1-2 niet doorgaan. Diep in blessuretijd viel de goal aan de andere kant. Higuain zette Cutrone vrij voor het doel en hij faalde niet. Daardoor heeft Gennaro Gattuso wat lucht en vierde Milan de eerste zege van het seizoen.