Lyon vindt toch nog Memphis-maatje: Celtic accepteert bod van 22 miljoen

Lyon vindt toch nog Memphis-maatje: Celtic accepteert bod van 22 miljoen

31-08-2018 22:54
12

Olympique Lyon heeft op de valreep een vervanger voor Mariano Diaz gevonden. De Franse club plukt Moussa Dembélé weg bij Celtic, dat vrijdagavond laat alsnog zwichtte voor een bod van Lyon.

Franse media melden dat dit bod 20 miljoen pond, ongeveer 22 miljoen euro, bedraagt. Aanvankelijk wilde Celtic hier niet op ingaan, maar mede onder druk van de speler zelf werd uiteindelijk besloten om alsnog 'ja' te zeggen.

Celtic-manager Brendan Rodgers geeft op de website van de Schotten tekst en uitleg aan de fans. "Elk besluit dat we nemen is met het belang van de club en de fans in gedachten", begint hij. "Het is essentieel om te vermelden dat we geen enkele speler toegezegd hebben dat hij hoe dan ook kan vertrekken bij de club. Dat is nog nooit gebeurd hier."

"Sterker nog, we hebben in feite gezegd dat we Moussa niet wilden verkopen toen er donderdag een flink bod binnen kwam. Uiteindelijk is echter toch besloten om hier ja tegen te zeggen, puur om het belang van de A-selectie en de technische staf te dienen. Het bestuur en ikzelf zijn hierin gelijk opgetrokken. We willen onze focus nu op de wedstrijd van zondag richten en dat doen we met spelers die zich volledig inzetten om opnieuw succesvol te zijn bij deze club."