Vitesse stunt op de valreep en huurt toptalent uit België van Chelsea

Vitesse stunt op de valreep en huurt toptalent uit België van Chelsea

31-08-2018 23:53
89

Vitesse heeft in de dying seconds van de zomerse transferperiode nog toegeslagen. Charly Musonda komt met onmiddellijke ingang over van Chelsea.

Dat bevestigt Vitesse om 23.56 uur. Vitesse huurt Musonda tot het einde van het seizoen van Chelsea. De 21-jarige Belg staat te boek als een zéér talentvolle aanvaller, maar de afgelopen seizoenen raakte zijn carrière in het slop. Hij werd verhuurd aan Real Betis en Celtic en kwam slechts mondjesmaat aan spelen toe.

"We hebben Charly al drie jaar op de radar staan", verklaart technisch directeur Marc van Hintum op de clubsite. "Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig."

Musonda sluit na de interlandperiode (volgende week) zo snel mogelijk aan bij de selectie van trainer Leonid Slutsky. Volgens de Gelderlander kon hij deze zomer ook naar Internazionale en Anderlecht. De jonge Belg, die de plek van de vertrokken Mitchell van Bergen inneemt, kan voorin op diverse posities uit de voeten.