Derksen: Ik vind het best, maar deze bron heeft me nog nooit in de steek gelaten

Derksen: "Ik vind het best, maar deze bron heeft me nog nooit in de steek gelaten"

01-09-2018 07:10
38

Johan Derksen houdt vast aan zijn opmerkingen over Phillip Cocu en Fenerbahçe. De analist vertelde maandag 'uit zeer betrouwbare bron' dat Cocu 'doodongelukkig' is en dat hij en zijn staf rekening houden met ontslag als er dit weekend verloren wordt. Het zorgde voor een officieel statement van Fenerbahçe.

"Ze hebben vast een PR-man. Alles wordt daar vertaald", vertelt Derksen vrijdag bij Veronica Inside. "In Turkije heb je een soort Voetbal International. Dat heet Fanatik. De chef daar spreekt Nederlands en is in Nederland opgegroeid. Ik denk dat het zo daar terecht is gekomen."

Derksen vertrouwt zijn bron blindelings. "Ik heb net nog even contact gehad met m'n zegsman, m'n zeer betrouwbare bron, en die zegt dat als ze verliezen ze er nog steeds ernstig rekening mee houden dat ze maandag in het vliegtuig zitten."

"Ze zijn helemaal niet blij. Alle beloftes die de voorzitter gedaan heeft zijn niet waargemaakt. Ze hebben de twee vedettes voor 25 miljoen verkocht", vertelt Derksen. "De sfeer is dusdanig dat ze zich niet nog een nederlaag kunnen veroorloven. Dat verwachten ze."

Derksen weigert afstand te nemen van zijn bron. Het maakt hem niets uit als Fenerbahçe opnieuw met een statement komt. "Ik vind het best, maar deze bron heeft me nog nooit in de steek gelaten."