Feyenoord maakt twee miljoen winst op Boëtius: 'Dat Mainz is knettergek'

Feyenoord maakt twee miljoen winst op Boëtius: 'Dat Mainz is knettergek'

01-09-2018 07:37
32

1. FSV Mainz is 'knettergek'. Dat stelt Feyenoord-watcher van Voetbal International Martijn Krabbendam. De journalist van VI begrijpt niet dat Mainz 3,5 miljoen euro voor Feyenoord-paria Jean-Paul Boëtius heeft betaald. 

"Dat Mainz is natuurlijk knettergek. Dat kan toch niet anders?", zegt Krabbendam bij FC Rijnmond. "Bij FC Basel is het niet gelukt. Hij kwam weer naar Feyenoord voor anderhalf miljoen. In zijn eerste jaar ging het wel, maar daarna zat hij op de bank en kreeg hij problemen. Hij moest eigenlijk weg."

"Feyenoord dreigde er echt mee dat hij in de beloftes moest spelen", vervolgt Krabbendam. "Dat hebben ze hem ook duidelijk gemaakt: er is geen weg terug voor jou, dus ga maar gewoon. Dus koos hij eieren voor z'n geld. Dan biedt Mainz dat."

Krabbendam kan zich wel voorstellen dat buitenlandse clubs belangstelling hebben voor Boëtius. "Je moet niet vergeten dat Böetius in Europa nog steeds een goede naam heeft. Mainz is dan zo eigenwijs dat ze denken dat ze van een speler die het bij Basel en Feyenoord niet heeft gered iets kunnen maken. Ik denk dat ze bij Feyenoord de polonaise hebben gelopen."

Er gaan geruchten dat Feyenoord niet 3,5 miljoen, maar veel minder voor Boëtius heeft gekregen. Krabbendam: "Als je dan een beetje rondbelt..Ik kreeg ook een bericht van een paar ton, maar dat blijken de bonussen te zijn. Feyenoord heeft echt een flink bedrag gekregen. Of het echt precies 3,5 miljoen is weet ik niet, maar het gaat zeker richting dat bedrag."