KNVB: transferrecord bijna geëvenaard, laatste transfer om 23.48 uur afgerond

KNVB: transferrecord bijna geëvenaard, laatste transfer om 23.48 uur afgerond

01-09-2018 12:23
26

De KNVB heeft deze zomer 645 transfers verwerkt. Dat zijn er slechts drie minder dan vorig jaar, toen er 648 spelers van club wisselden. Dat heeft de voetbalbond vlak na het sluiten van de transfermarkt bekendgemaakt.

De KNVB schrijft dat er 207 spelers zijn die naar een buitenlandse club zijn verkasten. 170 kwamen er naar Nederland en 268 maakten een binnenlandse transfer. De laatste transfer die de KNVB verwerkte was die van Jean-Christophe Bahebeck van Paris Saint-Germain naar FC Utrecht. Die deal werd om 23.48 uur afgerond, twaalf minuten voor het verstrijken van de deadline.

Rustige Deadlineday
De KNVB meldt dat er in de laatste 24 uur van de transfermarkt slechts 33 spelers getransfereerd zijn. Daarmee was het de rustigste deadlinedag in jaren. Dat komt onder meer omdat de transfermarkt in bijvoorbeeld Engeland al eerder dicht was.

'De KNVB houdt de Nederlandse tijd aan voor spelers die naar of binnen Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes overgeschreven worden indien zij een contract tekenen', schrijft de KNVB.