Heftige periode voor Boymans: 'Alleen maar verwensingen. Fuck off, go home'

Heftige periode voor Boymans: 'Alleen maar verwensingen. Fuck off, go home'

Gepubliceerd: zaterdag 1 september 2018 om 18:32za 01-09-2018 om 18:32

Ruud Boymans bewaart niet veel fijne herinneringen aan zijn verblijf bij Al Shabab, een club uit Dubai. In dagblad de Limburger vertelt de spits over een nare blessure die hij opliep in het Midden-Oosten.

"De start was goed. Ik scoorde, gaf assists. Totdat ik zwaar in botsing kwam met een keeper. Hij raakte met zijn elleboog vol mijn slaap. Ik viel op de grond en slikte mijn tong in. Ik raakte buiten bewustzijn, mijn kaken schoten op slot. Die krijg je met de blote hand niet uit elkaar", aldus Boymans.

"Godzijdank had onze clubarts een plastic clipje in zijn koffertje om ze los te krijgen. Ik kon weer ademen, binnen twee minuten. Anderhalf, twee minuten, dan heb je geen hersenschade. Toen ik hoorde wat met Nouri was gebeurd, ben ik erg geschrokken. Je denkt: wat als die arts niet bij me was geweest? Ik ben hem enorm dankbaar. Hij zei: je hebt waanzinnig veel geluk gehad met die klap. Een paar centimeter naar links of rechts en ik had blijvend letsel gehad."

Verwensingen
Het ging daarna van kwaad tot erger. "Ik kon tien weken niet spelen. Toen ik bijna hersteld was, merkte ik aan alles dat ze van me af wilden. De club, de fans: ze zagen liever een ander type spits. Een Braziliaan, een dribbelaar. Social media zijn crazy in Dubai. Ik kreeg via Instagram en Twitter alleen maar verwensingen. Fuck off, go home. Go back to Holland. Had ik eerder nooit meegemaakt."

Boymans (27) raakte later geblesseerd aan zijn enkel en kreeg naar verloop van tijd te horen dat hij mocht vertrekken bij Al Shabab. Uiteindelijk werd zijn contract ontbonden. 

Lees ook: Clubloze Boymans: "Ik wil niet ergens tekenen en het dan weer mis zien gaan"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws