Paris Saint-Germain wint van Nimes: wraakactie Neymar, Mbappé pakt rood

01-09-2018 19:28
8

Paris Saint-Germain heeft ook de vierde competitiewedstrijd omgezet in een overwinning. Flinke smet op de zege van de Parijzenaars was de rode kaart van Kylian Mbappé.

Op bezoek bij Nimes kwam Paris Saint-Germain nog voor rust op voorsprong via de Braziliaanse sterspeler Neymar. Die liet zich vervolgens behoorlijk kennen door richting een spandoek te lopen waarop Neymar werd uitgemaakt voor huilbaby en een huilgebaar te maken.

Ángel Di María zette de bezoekers vervolgens via een directe corner op fraaie wijze op 0-2. De thuisploeg wist halverwege de tweede helft iets terug te doen via Antonin Bobichon en een kleine twintig minuten voor tijd schoot Teji Savanier vanaf elf meter zelfs de gelijkmaker binnen.

In de laatste twintig minuten trok de regerend kampioen van Frankrijk de wedstrijd alsnog naar zich toe. In die fase eiste Mbappé een hoofdrol op. Eerst in positieve zin door op fraaie wijze de 2-3 binnen te jagen. Later in negatieve zin door na een overtreding van Savanier zijn gram te halen en Savanier omver te duwen. Het kwam hem op een directe rode kaart te staan. Savanier kreeg voor zijn overtreding overigens ook rood. Even daarvoor had Edinson Cavani de wedstrijd al in het slot gegooid: 2-4.