PSV vermorzelt Willem II in voetbalshow: twee goals Bergwijn en Viergever

PSV vermorzelt Willem II in voetbalshow: twee goals Bergwijn en Viergever

Gepubliceerd: zaterdag 1 september 2018 om 21:36za 01-09-2018 om 21:36

PSV had zaterdagavond geen enkele moeite om Willem II van zich af te zetten. De Eindhovenaren trakteerden de fans op een spektakelstuk: 6-1.

De koploper van de Eredivisie had na het Champions League-duel tegen BATE Borisov niet lang nodig om op stoom te komen tegen Willem II, al was de eerste kans van de wedstrijd wel voor de Tilburgers. Fran Sol schoot de bal richting de lange hoek, maar de paal stond een vroege 0-1 in de weg. Niet lang daarna was het aan de andere kant wel raak: Jorrit Hendrix pegelde een afvallende bal werkelijk fenomenaal in de kruising.

Binnen het kwartier verdubbelde PSV de voorsprong. Steven Bergwijn besloot maar eens uit te halen en zag zijn inzet binnenvallen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk binnen het kwartier al gespeeld. In de twintigste minuut applaudiseerde de hele tribune voor de overleden PSV-supporter Daniël van Bokhoven. Een mooie, respectvolle actie.

Nog voor rust liep PSV verder uit. Eerst werd de VAR geraadpleegd voor een penaltymoment, waarna Gaston Pereiro mocht aanleggen van elf meter. Hij faalde niet: 3-0. Nadat Luuk de Jong de lat raakte tekende Nick Viergever vervolgens wel voor de 4-0.

Direct na rust deed Willem II iets terug via Fran Sol, maar al heel snel herstelde PSV de marge weer naar vier. Nick Viergever tekende in de 48ste minuut voor zijn tweede treffer van de avond. Kort daarna werd hij vervangen door Trent Sainsbury.

Daarmee was het leed nog niet geleden voor de Tilburgers, waar Vurnon Anita een kwartier voor tijd zijn debuut maakte. Een kleine twintig minuten voor tijd tekende ook Bergwijn voor zijn tweede van de avond. 'Stevie in Oranje', zong het publiek vervolgens, daarmee verwijzend naar het feit dat Ronald Koeman de in vorm verkerende aanvaller niet heeft opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

PSV is zo na vier competitieduels nog altijd zonder nederlaag. De Eindhovenaren zijn dan ook de trotse koploper van de Eredivisie. Willem II blijft op zes punten staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws