Weergaloze El Khayati helpt ADO aan zege met vier goals

01-09-2018 21:36
78

ADO Den Haag heeft op bezoek bij Excelsior de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Abdenasser El Khayati was de absolute uitblinker door alle treffers voor zijn rekening te nemen.

In Rotterdam kwam ADO, dat met nieuwelingen Giovanni Troupee en Tomas Necid in de basis begon, na twintig minuten op voorsprong. El Khayati schoot vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen. Diezelfde El Khayati tekende op slag voor rust ook voor de 0-2. Met een fraaie krul liet hij doelman Stevens kansloos.

Na rust tekende El Khayati na ruim een uur spelen voor een hattrick. Vier minuten later kwam ADO zelfs op 0-4 en het was andermaal El Khayati die verantwoordelijk was voor de treffer.

Pas daarna leek Excelsior wakker te zijn. Via Mikael Anderson en Denis Mahmudov deden de Rotterdammers wat terug, maar spannend werd het niet meer. ADO won de wedstrijd met 2-4 met een duidelijke man of the match: Abdenasser El Khayati, die vlak voor het eind van de wedstrijd een publiekswissel kreeg.