Courtois slaat terug na debuut: Alleen maar uit op commotie en ruzies

Courtois slaat terug na debuut: "Alleen maar uit op commotie en ruzies"

02-09-2018 09:43
16

Thibaut Courtois maakte zaterdagavond zijn debuut voor Real Madrid. Na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Léganes (4-1) kon de Belgische doelman niet zeggen of hij nu definitief de nummer één is.

Real Madrid-trainer Julen Lopetegui koos in de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen voor Keylor Navas, wat voor vraagtekens zorgde in Spanje. Courtois trekt zich er niets van aan. "Keylor en ik kunnen het heel goed met elkaar vinden", reageert de Belgische doelman bij Marca. "Soms bekruipt me het gevoel dat de pers alleen maar uit is op commotie en ruzies, maar we trainen maximaal en maken elkaar beter."

Makkelijk waren de eerste weken in Madrid niet voor Courtois. "Als je zo laat nog van club wisselt, is het niet simpel om in het elftal te komen", weet hij. Lopetegui lijkt in de tussentijd te willen rouleren. "Courtois keepte goed, maar we hebben ook Keylor. Hij speelde een sterke wedstrijd in Girona en werd deze week nog uitgeroepen tot de beste doelman van Europa. De beslissing zal op het veld worden gemaakt."