Slutsky jaar in ziekenhuis door val uit boom: Voor mijn beeldschone buurvrouw

Slutsky jaar in ziekenhuis door val uit boom: "Voor mijn beeldschone buurvrouw"

02-09-2018 10:06
74

Leonid Slutsky is misschien wel met de meest kleurrijke trainer in de Eredivisie dit seizoen. In een interview met de NOS vertelt de Russische trainer over zijn favoriete vervoersmiddel, bitterballen, het einde van zijn actieve carrière en het eerste trainingskamp met Vitesse.

Slutsky staat sinds de zomer aan het roer bij Vitesse, waar hij Henk Fraser opvolgde. Hij houdt er voor Nederlandse begrippen een strak regime op na. "Bij ons trainingskamp in Oostenrijk heb ik de spelers tien dagen twee keer per dag laten trainen. Dat is abnormaal voor Nederlandse begrippen", weet hij.

"Iedereen zei: Dan gaan we dood. Toen zei ik: Oké, als een van jullie doodgaat, verander ik het schema van de dag erna misschien", lacht Slutsky breeduit. In Arnhem is hij vertrouwd geraakt met het populairste vervoersmiddel van Nederland. "Ik kom hier elke dag op de fiets. Kijk, daar staat-ie, verderop in de fietsenstalling."

Ook laat Slutsky zich uit over het Hollandse eten. Zijn mening: "Het gaat. Hoe heten die hete ballen? Ah, ja bitterballen! Toen ik die voor het eerst at, vertelde niemand mij daarbij dat ze van binnen heet zijn. Het was geen fijne ervaring, geloof mij."

Op zijn twintigste kwam er een abrupt einde aan zijn spelerscarrière, toen hij een kat uit de boom wilde halen. "Voor mijn buurvrouw, een beeldschone vrouw. Ze heet Ella. Ik probeerde de kat, die voor het eerst buiten was, uit de boom te halen, maar toen viel ik. Het was best ernstig. Ik lag inderdaad een jaar in het ziekenhuis."