Debuterende goalie krijgt leuk berichtje van Cillessen: Hij is een voorbeeld

Debuterende goalie krijgt leuk berichtje van Cillessen: "Hij is een voorbeeld"

02-09-2018 11:47
19

Vlak voor het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen NEC en FC Dordrecht (1-0) stuurde Norbert Alblas een berichtje naar Barcelona. 'Er staat weer een rugnummer 22 onder de lat in De Goffert', liet hij weten aan Jasper Cillessen. De van Ajax overgekomen goalie maakte vrijdag zijn debuut in Nijmegen.

Cillessen stuurde direct een gelukswens terug naar Alblas en de keeper speelde een paar uur later een zeer goede wedstrijd. Dankzij een paar fraaie reddingen van Alblas won NEC met 1-0. "Deze wedstrijd is voor mij mooi meegenomen. Het liefst wil ik elke wedstrijd spelen, maar ik ken mijn plek", zegt hij in gesprek met de Gelderlander. "Het enige dat ik zelf kan doen is mezelf blijven ontwikkelen. Zo maak ik het de trainer moeilijk en help ik het team. Als ik er dan in moet dan zal ik er staan."

Met Cillessen speelde hij samen in Amsterdam. De twee zijn bevriend. "Ik spreek hem nog regelmatig. Hij is een voorbeeld voor me. De route die hij heeft afgelegd al helemaal. Uiteindelijk is doorgroeien naar zijn niveau het ultieme."

Alblas speelde tegen Dordrecht omdat zijn concurrent Gino Coutinho ontbrak. Zondag werd bekend dat de 36-jarige sluitpost zijn carrière per direct heeft beëindigd