Zomeraanwinst NEC levert contract in en stopt per direct: Ontzettend jammer

Zomeraanwinst NEC levert contract in en stopt per direct: "Ontzettend jammer"

Gepubliceerd: zondag 2 september 2018 om 11:35zo 02-09-2018 om 11:35

Gino Coutinho heeft zijn contract bij NEC per direct ingeleverd. De ervaren doelman beëindigt zijn carrière als prof. Dat meldt NEC zondagochtend via de officiële kanalen. Coutinho 'kan zich niet meer met hart en ziel inzetten'. 

Het nieuws is opmerkelijk. Deze zomer maakte Coutinho (36) de overstap van AZ naar Nijmegen. Hij kwam als eerste keeper naar de Keuken Kampioen Divisie-formatie. "Uiteraard is het voor ons als club ontzettend jammer en balen dat dit gebeurt, maar in dit geval gaat het belang van de mens Gino Coutinho boven het belang van de club NEC. We hebben goede en emotionele gesprekken met Gino gevoerd over zijn gevoelens en zijn overwegingen die hij had bij het maken van deze keuze", legt directeur Remco Oversier uit

"Dit is het moeilijkste besluit uit mijn carriere geweest, die nu eindigt op een manier zoals ik liever niet zou willen", vult Coutinho aan. "De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de gedachte om te stoppen met betaald voetbal al wat langer speelde, maar na de fijne en goede gesprekken die ik deze zomer heb gevoerd met NEC waren alle twijfels weg en ging ik vol enthousiasme deze uitdaging aan."

"De afgelopen periode is dit gevoel toch weer bij mij gaan leven en ik heb het niet van me af kunnen zetten. Ik kan en wil alleen voor NEC spelen als ik 100% ben en alles kan geven, want dat verdienen de mensen op kantoor, de supporters, de staf en ook mijn teamgenoten."

Coutinho kwam eerder uit voor onder meer PSV, ADO Den Haag en Excelsior. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws