In het kort: Promes debuteert met nederlaag, vernedering voor Napoli

02-09-2018 22:47
41

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Promes debuteert met nederlaag bij Sevilla
Quincy Promes heeft zijn eerste wedstrijd voor Sevilla verloren. De Oranje-international begon op de bank in de derby tegen Real Betis. Het bleef lang 0-0 in Sevilla, tot routinier Joaquin er tien minuten voor tijd 1-0 van maakte. Promes mocht een paar minuten later invallen om wat aan de achterstand te doen, maar dat lukte niet. Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor Sevilla.

Vernedering voor Napoli
Sampdoria heeft SSC Napoli voor eigen publiek voor schut gezet. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti verloor met maar liefst 3-0. Napoli liep al snel achter de feiten aan. Grégoire Defrel sloeg na twaalf minuten toe en maakte twintig minuten later zijn tweede van de avond. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was de goal van Fabio Quagliarella. De spits zorgde met een fantastische hakbal voor de 3-0 en de definitieve beslissing.

Tottenham voor het eerst onderuit
Tottenham Hotspur heeft voor het eerst punten verloren dit seizoen. De Londenaren kwamen nog op voorsprong bij Watford, maar halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd. Troy Deeney en Craig Cathcart waren trefzeker, waardoor Watford zeer verrassend op twaalf punten staat na vier wedstrijden.

United wint bij Burnley
Manchester United heeft weer eens gewonnen. Op bezoek bij Burnley was spits Romelu Lukaku met twee doelpunten voor rust de grote man. De wedstrijd eindigde in 0-2 en United eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Marcus Rashford in de tweede helft direct rood pakte na een opstootje.

Stade Rennes neemt Ben Arfa over van PSG
Hatem Ben Arfa blijft actief in de Ligue 1. Stade Rennes heeft de komst van de 31-jarige aanvallende middenvelder bevestigd met een originele video op Twitter. Ben Arfa zal gaan spelen met rugnummer 18 en komt over van Paris Saint-Germain, waar zijn contract deze zomer afliep.

Old Firm prooi voor Celtic
Steven Gerrard is niet langer ongeslagen als manager van Rangers FC. Hij verloor zondagmiddag de eerste Old Firm van het seizoen op bezoek bij Celtic. De wedstrijd stond in het teken van de strijd tussen oud-Liverpool coach Brendan Rogers en Liverpool-icoon Gerrard. Celtic was de gehele wedstrijd de dominantere ploeg en beloonde zichzelf in de 62ste minuut met een doelpunt van Olivier Ntcham, waarna er niet meer werd gescoord. Door de overwinning stijgt Celtic naar plek twee achter Heart of Midlothian, Rangers bezet de zevende plek.

Arsenal wint van Cardiff City
Arsenal heeft in een tumultueuze wedstrijd afgekerend met de promovendus Cardiff City. Shkodran Mustafi zette de The Gunners al in de elfde minuut op voorsprong, maar nog voor rust was het Victor Camarasa die voor de gelijkmaker tekende. Na rust maakte Pierre-Emerick Aubameyang de 2-1 en Danny Ward de 2-2. Uiteindelijk was het toch Arsenal dat aan het langste eind trok: Alexandre Lacazette velde in de 81ste het vonnis met een schot in de bovenhoek. Arsenal is de nummer negen van de Premier League.