VP’s Elftal van de Week: hoog Ajax- en PSV-gehalte na klinkende zeges

VP’s Elftal van de Week: hoog Ajax- en PSV-gehalte na klinkende zeges

03-09-2018 10:00
62

Kort na de Champions League-feestjes in Eindhoven en Amsterdammers kenden PSV en Ajax simpele middagjes in de Eredivisie. Met grote cijfers werd er tijdens speelronde vier gewonnen van respectievelijk Willem II en Vitesse - en dus vinden we ook de nodige spelers van beide titelkandidaten terug in ons Elftal van de Week. Ook Nasser El Khayati mag natuurlijk niet ontbreken. 

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Met tal van reddingen was Jurjus vrijdagavond in Emmen de grote uitblinker. Pas in de absolute slotfase kwam de thuisploeg op voorsprong. Spits Fabian Serrarens sleepte uiteindelijk nog een puntje uit het vuur - maar na afloop gingen de credits toch vooral naar de keeper. 

Angelino (PSV)
Eén van de vele smaakmakers tijdens het thuisduel met Willem II, waarin PSV met twee vingers in de neus wist te winnen. Angelino krulde de ene na de andere heerlijk voorzet het strafschopgebied in met zijn geweldige linkervoet. Wat moet dat een genot zijn voor Luuk de Jong en co. 

Nick Viergever (PSV) 
De tweede speler van PSV op dit lijstje. Viergever beleefde een unicum door twee doelpunten te maken in één wedstrijd. Met iets meer geluk had hij zelfs een hattrick kunnen voltooien. In de 57e minuut ging de linkspoot onder luid applaus naar de kant.


Sepp van den Berg (PEC Zwolle)
Indrukwekkend hoor, hoe de zestienjarige (!) Van den Berg zich staande houdt in de Eredivisie. Ook op bezoek bij FC Groningen (1-0 winst) deed de PEC Zwolle-verdediger het uitstekend. Van den Berg staat ongetwijfeld al op de lijstjes van nationale en internationale topclubs. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Wat zijn ze in Amsterdam blij dat hij gebleven is en wat was-ie goed tegen Vitesse. Wekelijks laat Ziyech zien dat hij over unieke kwaliteiten beschikt. In Arnhem was de linkspoot goed voor een goal en een assist. Gelukkig mogen we nog een jaar van hem genieten. 

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Vier goals in een wedstrijd in het shirt van ADO Den Haag - en dat voor een middenvelder. El Khayati leverde zaterdagavond een unieke prestatie. Met zijn vierklapper tegen Excelsior, dat met 4-2 werd verslagen, schoot hij zichzelf de recordboeken in. 

Mo Osman (Heracles Almelo)
Als je zo'n wonderschone goal maakt, dan verdien je simpelweg een plekje in het Elftal van de Week. Osman haalde tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ (3-2 winst) werkelijk verwoestend uit. Zijn granaat belandde in de kruising. Marco Bizot was kansloos. 

Jorrit Hendrix (PSV)
Welke was eigenlijk mooier, die van Osman of de heerlijke afstandsknal van Hendrix? Zo lekker als-ie hem zaterdag tegen Willem II binnenschoot, lukt het de controleur waarschijnlijk nooit meer. Hendrix speelde sowieso een puike partij. Zelfs in de laatste minuten ging hij nog voorop in de strijd. 

Steven Bergwijn (PSV)
Stevie in Oranje, klonk het massaal vanaf de tribunes in Eindhoven. In tegenstelling tot bondscoach Ronald Koeman is het publiek van PSV wél idolaat van de twintigjarige vleugelaanvaller. Bergwijn scoorde twee keer tegen Willem II, was constant dreigend en staat dit seizoen al op drie treffers. 


Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Achteraf zal Huntelaar balen dat hij tegen het armoedige Vitesse slechts twee keer het net liet bollen. Eén goal werd - terecht - afgekeurd en een giga-kans op zijn derde van de middag hielp The Hunter om zeep. Met David Neres, Dusan Tadic en Ziyech om zich heen kende de routinier een heerlijk middagje. 

Robin van Persie (Feyenoord)
Grote man aan Rotterdamse zijde tijdens het thuisduel met NAC Breda. Van Persie scoorde twee keer, verstuurde een aantal lekker passjes én was belangrijk bij de kolderieke eigen goal van Benjamin van Leer aan het begin van de tweede helft. Als Van Persie goed is, dan is Feyenoord vrijwel altijd óók goed.