Jans twijfelt bij FC Groningen: 'Dan beslis ik of ik verder wil in deze functie'

Jans twijfelt bij FC Groningen: 'Dan beslis ik of ik verder wil in deze functie'

02-09-2018 22:24
34

Het is nog helemaal niet zeker dat Ron Jans ook na dit seizoen technisch manager van FC Groningen is. De voormalig Eredivisie-trainer wilde graag iets anders doen na zijn avontuur bij PEC Zwolle, maar merkt dat er dingen zijn die hem zwaar vallen.

"Ik ben vaker in situaties terechtgekomen waarbij ik dacht: hier voel ik me niet comfortabel bij", vertelt Jans in een uitgebreid interview met de Stentor. "Dat gevoel overheerst alleen niet. Ik heb me verder namelijk altijd prettig gevoeld in het voetbal. Ik woon in de voetballerij. Ik heb er zoveel aan te danken. Je ontmoet zoveel leuke mensen. Er zijn nu alleen wel momentjes waardoor ik me er niet helemaal in thuis voel. Je loopt wel eens tegen zaken aan."

Jans gaat rond januari beslissen of hij doorgaat als technisch manager van Groningen. "Die gaan straks allemaal op de weegschaal. Rond eind januari wordt denk ik duidelijk of ik in deze functie verder wil. Het is boeiend, uitdagend, maar ook moeilijk en met zware periodes. Ik heb geen spijt dat ik dit ben gaan doen. Het verrijkt me enorm. Ik wilde wat anders. Nou, dit is wel wat anders."

Lees ook: Piekerende Jans: "Hier doe ik niet aan mee, hier wil ik niet bij zijn"