Ten Hag schuldbewust: 'In samenspraak met Overmars, samen verteld'

Ten Hag schuldbewust: 'In samenspraak met Overmars, samen verteld'

02-09-2018 22:57
62

Erik ten Hag trekt het boetekleed aan en vindt dat hij en Ajax de rugnummersituatie rond Hakim Ziyech anders aan hadden moeten pakken. Bij Studio Voetbal vertelt de Ajax-trainer wat er misging. 

"Het is gewoon een vervelende kwestie", zegt Ten Hag. "Hakim zou weggaan, maar wij wilden hem graag houden. In april gaf hij aan: trainer, ik wil graag een volgende stap maken."

"Dan ga je op zoek naar een opvolger", vervolgt de Ajax-trainer. Die vond de club in Dusan Tadic. "In de onderhandelingen met Tadic neem je dat rugnummer mee. Op dat kruispunt kwam AS Roma. Dat kwam eigenlijk samen. Uiteindelijk ketste het af. Dan ontstaat zo'n situatie." Ten Hag laat in het midden of de deal is afgeketst omdat Roma niet meer geïnteresseerd was of omdat de Ajax-vraagprijs te hoog was.

Uiteindelijk moest aan Ziyech verteld worden wat er gebeurd is. "Dat gaat in samenspraak met Marc Overmars. We hebben het hem samen verteld. Ik vind dat we dat anders hadden moeten communiceren. We hebben ervan geleerd en hadden het anders aan moeten pakken: als je weggaat, gaan we voor een opvolger. Dat betekent dat nummer tien ook wordt vergeven. Dan kun je dat voor zijn."