Boodschap uit België voor Koeman: 'Mijn voorkeur gaat nu uit naar Nederland'

Boodschap uit België voor Koeman: 'Mijn voorkeur gaat nu uit naar Nederland'

Gepubliceerd: maandag 3 september 2018 om 06:55ma 03-09-2018 om 06:55

De kans bestaat dat Arnaut Danjuma binnenkort de knoop moet doorhakken: wordt hij international van Nederland of Nigeria? Op dit moment heeft de sensatie van Club Brugge een lichte voorkeur voor Oranje.

Danjuma, die in zijn NEC-tijd door het leven ging als Groeneveld, heeft een dubbele nationaliteit. Door zijn uitstekende prestaties sinds zijn overstap naar de Belgische kampioen Club Brugge, is het niet uitgesloten dat bondscoach Ronald Koeman hem binnenkort polst voor Oranje. Danjuma (21) is nu nog international van Jong Oranje, maar houdt de optie Nigeria, het land waar zijn moeder vandaan komt, open.

"Ik wil zo snel als mogelijk bij een van beide landen in het eerste team zitten", laat Danjuma weten aan De Telegraaf. "Met de keuze tussen beide landen houd ik me nu nog niet bezig. Ik zit nu bij Jong Oranje en daar wil ik laten zien wat ik waard ben voor het Nederlands elftal. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Nederland, maar wie weet wat de toekomst brengt."

De teller van Danjuma in België staat inmiddels op zes wedstrijden in de Jupiler Pro League. Daarin was hij drie keer trefzeker, waaronder afgelopen vrijdag tegen Zulte Waregem (2-5 zege).

Poll

Moet Groeneveld zo snel mogelijk opgeroepen worden?

(2098 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws