'Doorbraak in Amsterdam en Den Haag: supporters na twaalf jaar weer welkom'

'Doorbraak in Amsterdam en Den Haag: supporters na twaalf jaar weer welkom'

03-09-2018 13:36
164

Na jaren zónder uitsupporters lijkt het erop dat fans van Ajax en ADO Den Haag dit seizoen weer bij elkaar op bezoek mogen. Het Parool meldt maandag dat er een principeafspraak ligt tussen de twee clubs en de gemeentes Amsterdam en Den Haag. 

In 2006 nam Wim Deetman - toen nog burgemeester in Den Haag - de beslissing om géén Ajax-supporters meer toe te laten bij confrontaties tussen ADO en Ajax. Aanleiding was een overval van Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO. Daarbij vielen acht gewonden. 

Uiteindelijk werd er besloten dat er voor een periode van vijf jaar géén uitfans aanwezig mochten zijn bij clashes tussen de twee clubs uit Amsterdam en ADO Den Haag. Keer op keer werd die periode verlengd; volgens Het Parool was dat vooral op initiatief van het bestuur van ADO. 

Volgens Amsterdamse bronnen moet er nu alleen nog een 'formeel besluit' worden genomen. Daarna lijken de twee supportersgroepen weer welkom bij elkaar. Dit seizoen gaat Ajax op 2 december op bezoek in Den Haag. Eind februai volgt de return.