'Verdediging achilleshiel Feyenoord: 'Meer dan een aantal degradatiekandidaten''

'Verdediging achilleshiel Feyenoord: 'Meer dan een aantal degradatiekandidaten''

03-09-2018 21:25
145

Feyenoord heeft na vier duels in de Eredivisie negen punten. Toch zijn er zorgen voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Vooral het aantal tegentreffers van de Rotterdammers valt op. 

"Twaalf voor; dat is goed. Maar zeven tegen, dat is meer dan een aantal degradatiekandidaten", aldus Arman Avsaroglu bij het programma FC Rijnmond van RTV Rijnmond. "Dat laat wel zien dat Feyenoord een probleem heeft achterin. De verdedigers zijn niet zo goed zoals ze in het kampioensjaar waren."

Volgens Cor Pot ligt het probleem helemaal niet bij de verdedigers, maar juist bij de aanvallers. "Je kan wel heel makkelijk de verdediging de schuld geven. Maar het verdedigen begint voorin. Heel het elftal moet verdedigen. En als heel het elftal verdedigt, maak je het de verdedigers een stuk makkelijker", vindt hij.

Feyenoord begon de competitie met een 2-0 nederlaag bij De Graafschap. Tegen sc Heerenveen (3) en NAC Breda (2) incasseerde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook tegentreffers. Alleen thuis tegen Sparta werd de 'nul' gehouden.