Lof voor Ziyech: 'We zien elke week een geweldige voetballer op de velden'

Lof voor Ziyech: 'We zien elke week een geweldige voetballer op de velden'

03-09-2018 21:41
74

Hakim Ziyech kreeg maandag bij de uitreiking van de voetballer van het jaar de prijs voor beste voetballer. Aanwezigen hadden lovende woorden voor de middenvelder van Ajax.

"Een sieraad voor het Nederlandse voetbal", stelt Ajax-trainer Erik ten Hag tegenover Telegraaf TV. De trainer is blij dat de Marokkaan bij Ajax is gebleven. "Ik denk dat hij in een lekker team voetbalt, met heel veel goede voetballers om zich heen en het draait lekker. Dan geeft het vanzelf plezier en geeft het ook vanzelf de motivatie om nog meer te bereiken."

Ook algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar was aanwezig. "We hebben gezegd: we willen met een zo sterk mogelijk elftal de Champions League of in ieder geval de competitie in. We hadden misschien niet honderd procent op Hakim gerekend, maar we zijn heel blij dat we er met elkaar zijn uitgekomen en dat hij zeker nog een jaar bij Ajax speelt."

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip noemde het 'goed voor de Eredivisie' dat Ziyech nog een jaar bij Ajax blijft. "Want wij zien elke week een geweldige voetballer op de velden. Nu Ajax in de Champions League speelt en de wijze waarop ze dit moment spelen, hoeft het niet slecht te zijn voor hem. Maar ik begrijp dat hij op een gegeven moment een stap hoger wil zetten."