Spaanse transfer 'goed voor Oranje': 'Ze dachten dat het klaar was met mij'

Spaanse transfer 'goed voor Oranje': 'Ze dachten dat het klaar was met mij'

04-09-2018 06:55
40

Sevilla voelt voor Quincy Promes als de 'perfecte match'. In de slotweek van de zomerse transferwindow maakte de Oranje-aavaller voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van Spartak Moskou naar de Spaanse subtopper. Zijn nieuwe avontuur is goed voor hemzelf én voor Oranje, denkt Promes. 

De afgelopen vier jaar groeide hij in Moskou uit tot een vedette. "In Nederland zal misschien niemand ooit echt beseffen wat mijn status daar was. Ik kan altijd terug naar Rusland, dat weet ik zeker", vertelt Promes in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Dat er hier anders naar wordt gekeken, heeft te maken met het feit dat ik in het Nederlands elftal niet altijd heb laten zien wat ik bij Spartak Moskou wel liet zien. Maar die matroesjka's in Rusland, dat klopt. Je hebt het zelf gezien. Leuk."

Bij Spartak had-ie voor zijn gevoel 'alles bereikt'. Daarom was het tijd voor een nieuwe stap. "Topscorer, voetballer van het jaar, kampioen. Ik ben jong naar Rusland vertrokken en veel mensen dachten dat het toen al klaar was met de voetballer Promes. Dat is niet uitgekomen."

"Maar het voelde deze zomer als hét moment om een nieuwe stap te zetten. Sevilla is een prachtige club in een competitie die nog sterker is dan de Russische. Daarom denk ik dat deze stap ook goed is voor Oranje."