Buijs 'geneert zich' voor dramatische start: 'Zijn niet klaar voor linkerrijtje'

Buijs 'geneert zich' voor dramatische start: 'Zijn niet klaar voor linkerrijtje'

04-09-2018 09:54
37

Danny Buijs heeft het moeilijk met de dramatische seizoensstart van FC Groningen. Van de eerste vier competitieduels onder het bewind van de 36-jarige trainer gingen er drie verloren. 

"Natuurlijk doet dit wat met me", zegt Buijs in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Ik ken deze club als geen ander. De verwachtingen zijn altijd hooggespannen bij FC Groningen. Dat geldt trouwens ook voor mij persoonlijk. Op dit moment liggen de ambities misschien wel iets te hoog. Puur kijkend naar de feiten zijn wij op dit moment niet klaar om in het linkerrijtje te spelen. Gelukkig gaat een competitie niet over één, maar over tien maanden."

De onthutsende seizoensstart laat hem geen moment los. Ook op straat houdt het de jonge coach bezig. "Dan kom ik mensen tegen die me alle steun van de wereld geven, die 100 procent achter me staan. En toch geneer ik me dan voor ze. Ik weet hoe begaan ze zijn met de club."

"Ik wil niets liever dan ze belonen met mooi voetbal, met goede resultaten. Ik zou het zo graag anders zien. Daar baal ik gewoon van. Ik ben zelf natuurlijk ook onervaren, moet een modus zien te vinden in hoe ik hiermee omga. Op dit moment kan ik het moeilijk van me afzetten."

Na de interlandperiode neemt Groningen het in de Eredivisie op tegen Ajax (uit), AZ (thuis) en FC Utrecht (thuis).