Keeperswissel bij Jong Oranje: 'We zijn teleurgesteld dat Joël het team verlaat'

Keeperswissel bij Jong Oranje: 'We zijn teleurgesteld dat Joël het team verlaat'

04-09-2018 10:23
107

Joël Drommel heeft het trainingskamp van Jong Oranje voor de cruciale EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland verlaten. De doelman kiest voor FC Twente. Yanick van Osch (PSV) is zijn vervanger.

Drommel besloot het team na de eerste trainingssessie te verlaten. Hij geeft de voorkeur aan FC Twente, dat vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie speelt tegen TOP Oss. Van Osch is daarom opgeroepen als vervanger. Bondscoach Erwin van de Looi beschikt ook over Justin Bijlow (Feyenoord) en Indy Groothuizen (ADO Den Haag).

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat Joël het team verlaat", reageert Van de Looi bij OnsOranje. "We hebben hem niet voor niets geselecteerd en hadden hem er graag bij gehad. Wel is het zo dat we spelers nodig hebben die hier voor de volle honderd procent willen zijn. Joël gaf aan zich op dit moment liever te richten op zijn club en deze keuze hebben wij te respecteren. Met Yanick hebben we nu een prima vervanger in onze selectie."

Jong Oranje speelt de komende dagen twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden. Op donderdag 6 september wordt er, in Norwich, gespeeld tegen Jong Engeland (20.45 uur Nederlandse tijd) en op dinsdag 11 september staat de wedstrijd tegen Jong Schotland (18.30 uur) op het programma in Doetinchem.