Update: Sparta laat tweetal onder protest bij Oranje en doet beroep op KNVB

Update: Sparta laat tweetal onder protest bij Oranje en doet beroep op KNVB

04-09-2018 16:14
172

Sparta is verrast door het nieuws dat FC Twente-doelman Joël Drommel het trainingskamp van Jong Oranje heeft verlaten. Dat meldt RTV Rijnmond. De KNVB verplichtte Sparta om Harroui en Deroy Duarte af te staan aan Oranje O20.

De KNVB maakte dinsdag bekend dat Drommel de competitiewedstrijd van FC Twente tegen TOP Oss verkiest boven de cruciale EK-kwalificatieduels van Jong Oranje. Dat leidt tot onbegrip bij Sparta, dat deze week Harroui en Duarte liever niet wilde afstaan. Dat werd echter verplicht door de KNVB.

Wedden

Meer odds

Sparta verwacht volgens RTV Rijnmond dat Drommel een speelverbod krijgt van de voetbalbond. De KNVB dreigde daar immers ook mee als Harroui en Duarte zich niet in Zeist zouden melden. Mocht Drommel géén speelverbod opleggen, dan zal Sparta om opheldering vragen bij de voetbalbond.

Henk van Stee, technisch manager van Sparta, uitte eerder deze week al zijn onvrede over de gang van zaken. "Pure competitievervalsing", zei Van Stee in gesprek met RTV Rijnmond over het feit dat Sparta twee spelers moet missen tegen FC Eindhoven.

Update 16.14: Deroy Duarte en Abdou Harroui blijven na overleg tussen Sparta en de KNVB bij Oranje O20. Dat meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. 'Spelers van de Eerste Divisie dienen in onze optiek niet geselecteerd te worden voor oefenwedstrijden in interlandperiodes', laat Sparta weten.

'Sparta wil voor de volgende interlandperiode een oplossing voor deze situatie en zal de geselecteerde spelers niet terughalen bij de selectie. Tot slot willen wij benadrukken dat wij geen speelverbod hebben gevraagd voor spelers van andere clubs die hebben gekozen om niet met een nationaal elftal mee te gaan. Dat is een zaak tussen de KNVB en de betreffende spelers.'