PSV'er staat voor debuut: 'Koning van invallen? Wil koning van het starten zijn'

PSV'er staat voor debuut: 'Koning van invallen? Wil koning van het starten zijn'

04-09-2018 12:43
60

PSV-aanvaller Donyell Malen hoopt donderdagavond zijn debuut te maken in het shirt van Jong Oranje. Voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi staat een cruciaal kwalificatieduel met Engeland op het programma. Van zenuwen heeft de negentienjarige Malen geen last. 

Dit seizoen lijkt de voormalig speler van Ajax en Arsenal definitief door te breken in Eindhoven. Nu volgt dus een uitstapje met de nationale ploeg. "Dat is wel anders natuurlijk. Vorig jaar nog Oranje onder 19, nu Jong Oranje. Dat is wel een stapje", zegt hij voor de camera van FOX Sports

"Ik ben niet zenuwachtig. Je denkt wel van: hé, ik ontmoet nieuwe mensen. Maar ik heb ook teamgenoten die hier zitten, dus ik vind mijn weg wel. Ik ga gewoon m'n best doen en hoop dat ik mag spelen. De koning van het invallen? Ik wil de koning van het starten zijn."

Van de Looi wilde dinsdag nog niet onthullen of Malen speelt tegen Engeland. De oefenmeester is in ieder geval enthousiast over de PSV'er. "Ik ken hem al van de jongere teams. Hij maakt een heel goede ontwikkeling door en heeft veel minuten gemaakt in de voorbereiding. Hij heeft het heel goed gedaan."