El Hamdaoui meldt zich op trainingsveld van eredivisionist: Zeker een optie

El Hamdaoui meldt zich op trainingsveld van eredivisionist: "Zeker een optie"

04-09-2018 13:33
44

Mounir El Hamdaoui traint sinds dinsdag mee bij Excelsior. De inmiddels 34-jarige aanvaller en de Rotterdamse club 'gaan kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen'. 

De rentree van El Hamdaoui op de Nederlandse velden is zéér opmerkelijk. Deze zomer leek er een einde te zijn gekomen aan de actieve loopbaan van de routinier. Marokkaanse media schreven dat El Hamdaoui na zijn afscheid bij FC Twente in zijn vaderland aan de slag was gegaan als technisch directeur van Chabab Rif Al Hoceima. Dat bericht blijkt onjuist. 

"Ik ben officieel geen technisch directeur. Ik ging daar naartoe en ze vroegen of ik ze wilde helpen met spelers. Dat heb ik gedaan en that's it", licht El Hamdaoui toe. "Ik wil nog lekker voetballen en Excelsior is zeker een optie. Ik heb Adrie Poldervaart gebeld met de vraag of ik mee mag trainen en dat mag. Dus we gaan het zien. Ik ga eerst lekker meedoen en daarna zien we het wel."

El Hamdaoui begon zijn carrière bij Excelsior. Hij debuteerde in het seizoen 2001/02.  Daarna speelde de stilist voor onder meer Tottenham Hotspur, Willem II, AZ en Ajax. Afgelopen seizoen degradeerde hij met Twente uit de Eredivisie.