Furieuze reactie uit Rotterdam: We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend

Furieuze reactie uit Rotterdam: "We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend"

04-09-2018 13:47
60

Henk van Stee is ziedend. De technisch manager van Sparta vindt het een ongelooflijke schande dat de Rotterdamse club komend weekend geen beroep kan doen op Deroy Duarte en Abdou Harroui. De twee zijn opgeroepen voor Oranje O20 en missen daardoor de clash met FC Eindhoven. 

"Als je er bij nadenkt, is het eigenlijk te krankzinnig voor woorden. Sparta speelt een belangrijke wedstrijd in de eerste divisie"', steekt een furieuze Van Stee van wal in het Algemeen Dagblad. "Kennelijk vindt de KNVB zo'n oefenpotje dus belangrijker dan een eerstedivisiewedstrijd. Schandalig is het. Een ander woord heb ik er niet voor."

"En dan trek ik het breder dan Sparta alleen, hè. Neem Jong Ajax. Dat elftal herbergt ook verschillende internationals. De club die komend weekeinde dus tegen Jong Ajax speelt, heeft het beduidend makkelijker dan de club die dat elftal een week erop treft", stelt Van Stee. "Dan is Jong Ajax namelijk weer op volle sterkte. We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend."

Van Stee had zich minder druk gemaakt als het om een belangrijke wedstrijd zou gaan voor Oranje O20. "Maar we hebben het nu dus over twee oefenpotjes die nergens om gaan, terwijl Sparta een belangrijke wedstrijd speelt tegen FC Eindhoven. Dit gaat toch nergens over, zeg?"

Lees ook: 'Verrast Sparta gaat uit van speelverbod voor FC Twente-doelman Drommel'