Ajax op trainingskamp in Florida: Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans

Ajax op trainingskamp in Florida: "Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans"

04-09-2018 15:38
90

Ajax doet begin januari mee aan de Florida Cup in Orlando. Het toernooi geldt als voorbereiding op de tweede seizoenshelft én is volgens algemeen directeur Edwin van der Sar commercieel interessant.

Ajax verblijft van 5 tot en met 12 januari in de Verenigde Staten. Aan het toernooi om de Florida Cup doen nog drie clubs mee: São Paulo, Flamengo uit Brazilië en het Duitse Eintracht Frankfurt. Ajax oefent tegen twee van drie tegenstanders. Welke dat zijn, wordt later bekend.

Van der Sar is blij met de deelname aan de Florida Cup. "Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft", aldus de algemeen directeur, die ook waarde hecht aan het commerciële belang, op de Ajax-website.

"De keuze voor de Florida Cup past goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien. We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel is primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans. We gaan ervoor zorgen dat het een spektakel wordt.''