'Ronaldo absolute topverdiener in Serie A; De Vrij en Kluivert vormen Oranje-top'

'Ronaldo absolute topverdiener in Serie A; De Vrij en Kluivert vormen Oranje-top'

04-09-2018 17:55
29

Cristiano Ronaldo is de absolute grootverdiener in de Serie A. De Portugese ster staat na zijn overstap van Real Madrid naar Juventus op eenzame hoogte in Italië, blijkt uit gegevens van La Gazzetto dello Sport.

Ronaldo heeft een honorarium van liefst 31 miljoen euro netto per jaar in Turijn. Gonzalo Higuaín, die plaats moest maken bij Juventus en naar AC Milan vertrok, strijkt 9,5 miljoen op. Paulo Dybala is de nummer drie met zeven miljoen. De Oude Dame is verreweg het meest kwijt aan salarissen. Liefst achttien spelers in de selectie van coach Massimiliano Allegri verdienen meer dan twee miljoen netto per jaar.

Nederlanders ontbreken in de top van het klassement. Stefan de Vrij valt net buiten de top-twintig met een nettosalaris van 3,8 miljoen euro bij zijn nieuwe club Internazionale. Het AS Roma-duo Justin Kluivert (1,8) en Rick Karsdorp (1,5) komt ook boven het miljoen uit. De acht andere Nederlanders zitten daar allemaal onder. Marten de Roon komt met zeven ton bij Atalanta het dichtst in de buurt.

Top-tien grootverdieners Serie A

€31m Cristiano Ronaldo, Juventus

€9.5m Gonzalo Higuain, AC Milan

€7m Paulo Dybala, Juventus

€6.5 Miralem Pjanic, Juventus

€6m Douglas Costa, Juventus

€6m Gianluigi Donnarumma, AC Milan

€5.5m Leonardo Bonucci, Juventus

€5m Emre Can, Juventus

€4.6m Lorenzo Insigne, Napoli

€4.5m Radja Nainggolan, Inter

€4.5m Mauro Icardi, Inter

€4.5m Edin Dzeko, Roma