KNVB is verbaasd en begrijpt commotie niet: 'Eerder gemaakte afspraak'

KNVB is verbaasd en begrijpt commotie niet: 'Eerder gemaakte afspraak'

04-09-2018 19:31
88

De KNVB heeft met verbazing kennis genomen van de onvrede van een aantal Keuken Kampioen Divisie-clubs. Onder meer Sparta en FC Twente zijn niet te spreken over het feit dat zij verplicht internationals af moeten staan, terwijl de Keuken Kampioen Divisie gewoon doorgaat.

'Een aantal clubs uitte hierover recent hun onvrede, maar gaat voorbij aan de eerder gemaakte afspraak om vast te houden aan reguliere speelrondes tijdens deze periodes', schrijft de KNVB op de website.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, geeft tekst en uitleg. "Wij willen te allen tijde dat alle Oranjeteams met de sterkste selecties voor de dag kunnen komen. Mede daarom hebben we samen met de CED (Cöoperatie Eerste Divisie, red.) de clubs in januari uitgenodigd voor een tussentijdse evaluatie van het competitieprogramma."

"Uit een stemming bleek dat 14 van de 16 clubs voorstander waren van reguliere speelrondes tijdens interlandperiodes. Daardoor kon de KNVB de wens van clubs en supporters handhaven om de competitie later te beginnen en minder wedstrijden op maandag te spelen. Dat we in die interlandperiodes dan wel de beste spelers selecteren, was daarbij ook bekend. Wij zijn dan ook zeer verbaasd en niet te spreken over alle commotie die nu is ontstaan."

Marc Boele, algemeen directeur CED, begrijpt dat het voor de clubs vervelend is als zij spelers moeten missen. Hij stelt dat de beslissing om toch tijdens de reguliere competitie te spelen door het 'overgrote deel' van de Keuken Kampioen Divisie-clubs genomen is.

"Een ruime meerderheid wilde liever spelen tijdens interlandperiodes dan de competitie eerder beginnen en vaker spelen op maandag. Op hun verzoek heeft de KNVB dan ook besloten om in seizoen 2018-2019 te blijven spelen tijdens interlandperiodes."

Lees ook: Furieuze reactie uit Rotterdam: "We zijn laaiend bij Sparta. Echt laaiend"

Lees ook: Pusic boos: 'Je krijgt ook nog met competitievervalsing te maken. Kan echt niet'